Friday, October 28, 2011

I Love You

10 Cara Nak Ucap " I LOVE YOU" ..
[From Blog Lyssa Just Copy:c:]

:51: Album Gambar
Beli sebuah album dan korang letakkan gambar korang dengan boy/girl korang tuh. Setiap muka surat , korang letak lah kata-kata yang indah . Baru lah lebih hayati ,and menarik kan ? Cuba lah ^^ Lyssa pun ada buat satu ALBUM CINTA.
hehehe ^_^ . Tapi , my boyfie tak tahu , kalau dia tahu , mesti dia terharu
. ohokk . Saja tak nak bagitawu . suprisee ! :h:



:60: Sekumtum Bunga
Ini bagi lelaki .. Letakkan sekumtum bunga di hadapan pintu rumahnya di pagi-pagi hari .. Mesti si dia seronok gila bila tengok bunga ada di di depan pintu rumah sebelum pergi keje or kolej . hehe .Walaupun harga sekumtum bunga itu agak murah tetapi nilainya pada si dia amatlah berharga dan lebih berharga daripada harga harta bendanya sendiri . hehe :h:


:54: Message Puzzle
Ini menarik untuk dipraktikkan . Tapi , Lyssa tak buat lah lagi . hehe .Korang buat sebaris ayat cinta.. Kemudian potong kan nya , menjadi puzzle.. Berikan pada si dia untuk mencantumkannya. For sure korang takkan menyesal punya bila lihat reaksinya menyelesaikan puzzle tu. Wah , romantiknya ! :h:


:47: Puisi Romantik
Luahkan cinta korang tu melalui puisi atau madah ciptaan korang sendiri dan berikan kepadanya. Lebih baik lagi korang semburkan lah minyak wangi kesukaannya di atas kertas itu . Cara ini akan mengingatkan si dia pada kamu sentiasa. :h:


:33: Love List
Berikan si dia senarai atau 10 sebab kenapa korang mencintai si dia. Tuliskan dengan ikhlas dan jujur . Sebaiknya , korang hantarkan melalui pos kepadanya. Kalau korang hantarkan sendiri . ia nya tak menunjukkan ianya istimewa . Malah , perkara yang biasa je tuh . hehe . Cuba lah , pasti si dia , akan lebih mencintai diri korang . :h:


:27: Gambar Terbaik
Korang tengok balik gambar-gambar yang korang pernah 'snap' dengan si dia.. then korang carilah gambar yang cantik dan ada kenangan manis . orang Framekan gambar tersebut , dan hadiahkan kepada nya! Pasti si dia suka dan tersenyum melihatnya ! Try lah .hee~~ :h:


:108: Hadiah Buatan Sendiri
Bagi yang ada kelebihan menjahit , bolehlah korang gunakan kelebihan yang korang ada . Korang buatlah skaf untuk si dia .Tak pun , korang beli sapu tangan ke , jahit nama korang dengan si dia . Dan hadiahkan lah kepada nya . Lyssa jamin , pasti dia suka melihatnya . Dan kepada orang lain yang tak tahu menjahit , korang boleh jugak buat kad sendiri yang cantik dan menarik . mesti si dia kagum dengan kamu . Dalam kad itu , boleh lah korang luahkan perasaan cinta kepada si dia . Wahh ! Lyssa lain . Lyssa suka bagi surat dekat boyfiee Lyssa tu . hehe . sampai sekarang , dia masih simpan ! tengok , korang pulak , cubalah dengan cara ini yer. :h:


:81: Kongsi Rahsia

Ok , ini pun menarik . Korang beritahu lah rahsia korang kepada si dia yang tidak pernah korang beritahu pada sesiapa termasuklah mama n papa korang . Si dia pasti akan berasa bangga dan dihargai kerana korang begitu mempercayainya. Dengan cara ini , dia sudah yakin yang korang betul-betul mencintainya! :h:


:74: CD Lagu kegemarannya
Hadiahkan CD lagu kegemarannya . tetapi , biarlah yang berunsurkan cinta . Pasti dia menghayati lirik-lirik lagu yang kamu beri kepada nya . Kata kepada yang lagu itu , amat bererti bagi korang sebab ianya mewakili hati korang untuk si dia . hehe . meanrik kan ? :) :h:


:64: Menonton Wayang
Hehe , biarpun korang bercinta, namun ada jugak citara korang dengan si dia yang berbeza kan ? Apa kata , korang korban kan sedikit , untuk menonton movie kegemarannnya , biarpun korang berkorban , dari situ , si dia akan lebih sayang korang dan mengetahui ,bahawa korang benar-benar mencintainya. dan si dia yakin yang korang boleh mengikut ke mana saja kerana cinta korang tu. Dan lagi satu , bila dah tengok wayang tuh , jangan dibuang pulak tiket wayang tu . kumpul dan simpanalah . satu hari nnti , korang tunjukkan yang korang masih simpan lagi tiket-tiket wayang tu sbg kenangan korang dengan si dia ^^ :h:





salam peeps :67:

such a long ni enda updated post .
mcm gatal tgn ni mo menaip.
korang pa kabar ?
hopefully sihat :face42:

tyme bosan ni , apa yg seronok r ?
errr :face53:
otak enda boleh bejalan ni .
[mmg lar otak enda pandai bejalan]
ahaa :face65:


ukey lar .
out jap . mo tgk fav movie .
The Twin Effects:16:

:130:

-bye-

Saturday, October 15, 2011

MamatSiTinggiLampai シ



kejadian tyme pulang school シ

First-Day !

dalam jam1 lebii ,
OTW pulang bah nii sama cuzzy , sii Shaliza ,
then , kalau kami pulang selalu lalu d lorong sebelah Milimewa tuh ,
jalan punya jalan ,
lalu larr kami d Restoran XXX (enda tau nama tuh restoran)
and then , ternampak larr pulaa dgn satu mamat nii ,
tgh duduk d bawah pokok ,
pakai baju sch siap dgn neck tie lg .
tgk tgk mcm budak SMK Likas nii .
but , tyme tuh kami belum hirau kn lag mamat tuh . jalan jaa larrr -

Another-Day !
jam1 lebii jua nii kalii .
same as usuall larr , pulang darii sch jg .
tp , nii kalii depan kedai ONE STOP sua .
tyme d situ , kn tmpt bas kasii turun passenger ,
then , ngam kami lalu sanaa ,
kena block bah jalan kami ,
bcoz , ramai yg baru turun dari bas tyme tuh .
kami pn bg chance larr kn sama dorang .
tiba-tiba , terjumpa larr lg pula dgn mamat tuh ! mak aii ! senyum-senyum kambing sdaa kami !
AHAA !
mamat tuh lalu lg sebelah kami , tinggi derr -
but , HANDSOME ! hitam hitam manis mamat tuh . chuby chuby lg rrr .
I LOIKE IT !!
kami jalan larr pulangg -
Today !

tyme stay stay dgn Shaliza and genkii yg lain d TUGU INANAM -
tiba tiba kami bukak topik pasal mamat tuh ! HAHA !
cerr pnya cerr , jam mo jam1 sdaaa .
then , kami pn pulangg larr kn (sengaja tunggu smpai jam1)
kami lalu lg d lorong tuh .
nii kali larr -
darii jauh lg r , tuh mamat tgk kami !
senyum kambingg FULLBLAST bah aku teruss .
Shaliza lg larr , EXCITED betull kunuu .LUTCHU juaaa -
then , kami pn lalu larr depan mamat tuh (bukan sengaja , mmg laluan kami rr)
mamat tuh tgk abesssss -
HAHA ! kami pn laju laju larr jalan .
MALU bah ~


* tuh jaa larr , yg mo d storyy nii .hope , kalau ada jodohh , meet lg rr :p
(mo mo nii bahh ) tepikat sdaa kunu nii sama dea ...


- THE END -

Sunday, October 9, 2011

a salty coffee :)

He met her at a party. She was so outstanding. There were many guys chasing after her while he was so normal. Nobody paid any attention to him.

At the end of the party, he invited her to have coffee with him. She was surprised but she accepted the offer out of politeness. They sat in a nice coffee shop and he was too nervous to say anything.
She felt uncomfortable and thought to herself, "Please, let me go home..."

Suddenly he asked the waiter, "Would you please give me some salt? I'd like to put it in my coffee."
Everybody stared at him for his strange request! His face turned red but still, he put the salt in his coffee and drank it.
She asked him curiously, "Why do you add salt to your coffee?"
He replied, "When I was a little boy, I lived near the sea. I liked playing in the sea where I could feel the taste of the sea which is just like the taste of the salty coffee. Now every time I have the salty coffee, I always think of my childhood and my hometown. I miss my hometown so much. I miss my parents who are still living there."
While saying that, tears filled his eyes. She was deeply touched. That must have been his true feelings from the bottom of his heart. A man who can express his homesickness must be a man who loves home, cares about home and takes responsibility of his home... Then she also started to talk about her faraway hometown, her childhood and her family.

That was a really nice talk and also a beautiful beginning to their story. They continued to date. She found that he was actually a man who meets all her criteria of a good partner; he had tolerance, was kind hearted, warm and careful. He was such a good person but she almost missed him! Luckily, his salty coffee brought them together! The story became like every other beautiful love story where the princess married the prince and they lived a happy life together... And every time she made coffee for him, she put some salt in the coffee as she knew that's the way he liked it.

After 40 years, he passed away and left her a letter which said,
"My dearest, please forgive me, forgive my whole life's lie. This was the only lie I said to you - the salty coffee. Remember the first time we dated? I was so nervous that I actually wanted some sugar but I said salt. It was hard for me to change what I said so I just went ahead. I never thought that could be the start of our communication! I tried to tell you the truth many times in my life, but I was too afraid to do that as I have promised not to lie to you about anything... Now I'm dying and I'm no longer afraid of anything so I wish to tell you the truth. I don't like the strange bad taste of salty coffee... But I have had salty coffee for my whole life! Since I knew you, I never felt sorry for anything I had ever done for you. Having you with me is my biggest happiness throughout my whole life. If I can live for the second time, I would still want to know you and be with you for my whole life even though I would have to drink the salty coffee again."
Her tears made the letter totally wet.
Someday, someone asked her, "What's the taste of salty coffee?"
She replied, "It's sweet."
Pass this to everyone because love is not to forget but to forgive, not to see but understand, not to hear but to listen, not to let go but HOLD ON!!!!

바푸 !

hey you !


i hate you , darl !
you make me want to kill you woh !
ahaa .skg baru kau terpikir kn mo
balik sama aku -
ary tuh xda pula kau terpikir sanaa !


tuk pengetahuan kau ,
aku sengaja lambat lambat
tuk buat keputusan
supaya kau rasa sikit kesakitan tuh .
err , jadi apa kau rasa ? URINN ?


kn kau bilang kau mo study dulu
kunun kunun nya , nda mo kasii SIKIWA
parents mu ituhh ~
tp , np kau merayu lg kunu ?
lutchuu bangetttt !


HAHAHA !
maybe , kau enda kn terbaca lar ni
post kn .
tp ,nii ja cara aku mo kasii luah :)


ukeyy , thenn . kbaii -

DAMN ! ireallymissyouroldhairchoiminhoo -

  
omaigoat ! cutie rite ? ahaa . i really in - love wif thiss guy . a kpop band singer worr -
but , i would like to make a confession :p
actually , he is my HUSBAND rite now ! ahaa ! silly -
minhoo ! i want to talk bout your old hair ! HAHAHA ! i really miss your hair :(
now you soooo BiDAAA ! ehh , no lar . kidding ukey !
errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr -
tonight , i dont want to talk muchiee !
hahaha . ukey , thenn -
KBAIII ~